Search

Спортски повреди - опасност и кај професиналните спортисти и кај почетниците

Повредите со кои се здобиваат спортистите се случуваат и во секојдневниот живот, но за разлика од останатите луѓе, спортистите се постојано изложени на ризик кој често може да доведе до повреда. Спортските повреди се најчесто лесни, но многу влијаат врз способноста на натпреварувачот, односно спортистот. Со чести и правилни вежби, спортистите го намалуваат овој ризик.

Професионалните спортисти, како и рекреативците мораат постојано да внимаваат на физичката спремност на своето тело и на тој начин да ги избегнат овие повреди. Тие за жал најчесто се јавуваат кај почетниците, особено кај оние што трчаат и вежбаат поенергично, со цел побргу да дојдат во форма. За жал нивниот организам не е подготвен за таков притисок и многу лесно  може да дојде до повреда.

Кај овие случаи Бодибилдинг и фитнес клубот Атанасовски нуди стручна помош, најчесто преку консултации кои се неопходни за превенција од овој вид на повреди (понекогаш и несоодветните обувки можат да бидат причина за тоа). Во зависност од повредата, нашите инструктори изготвуваат и програма за нејзино постепено и правилно третирање.
 

70 Dilde Yabancı Dil Seslendirme, Televizyon Reklam Filmleri, Kurumsal Tanıtım Filmleri, Radyo Reklam Spotları, Radyo Jingle ve Dj Jingle Servisi, Kapalı Devre Radyo, Mağaza Radyo, Mağaza Anons ve Kesintisiz Müzik Yayıncılık Sistemleri, IVR Seslendirme, Santral Anons ve Santral Seslendirme, Siyasi Parti Reklam ve Seçim Kampanyaları.

Seslendirme projeleriniz için şu alt başlıklarda sizlere hizmet sunmaktayız, Reklam Seslendirme, Santral Seslendirme, Tanıtım Filmi Seslendirme, Mağaza Anons Seslendirme, Haber Seslendirme, Perfore Seslendirme, Jingle Seslendirme, Seçim Seslendirme, Yabancı Dil Seslendirme, Animasyon Seslendirme, E-Kitap Seslendirme, DJ Jingle Seslendirme, Tesis Anonsu Seslendirme, Sesli Mesaj Seslendirme, Medikal Seslendirme, Belgesel Seslendirme, Sponsorluk Seslendirme, IVR Seslendirme, Eğitim Filmi Seslendirme, Santral Anons Seslendirme. Temsil etitğimiz ve anlaşmalı olan seslendirme ekibimiz sanatçıları projelerinize hayat vermek için sizleri bekliyor. En profesyonel yabancı dil seslendirme çözümlerine en uygun fiyatla sahip olmak istiyorsanız bize telefon, email veya canlı destek hattımız aracılığı ile ulaşmanız yeterli olacaktır.

Seslendirme

Seslendirme